zaterdag 29 september 2018

De IJmuiden Kust Trail - Frank

Op de dag dat Wilma voor de 5x de Spartatlon uitliep, een prestatie waar een gewone loper zich in zijn stoutste dromen nog geen voorstelling van kan maken, deed ik ook weer eens aan een loopje mee. De IJmuiden Kust Trail, in de noordhoek van het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Ik had me door de marketing termen van de organisatie laten verleiden tot de middenafstand (mini-trail van 24km) maar in een vlaag van zelfinzicht dit de dag tevoren naar de Start-to-trail van 16km veranderd, was een goede zet gezien de vorm van de dag. 

Start en finish op de atletiekbaan van SV Suomi in Driehuis, waar ik Wilma nog wel eens op een 24 uur heb aangemoedigd. Goede organisatie, gezellige loop. 
Wel liepen ze allemaal meteen bij me weg, een vreemde ervaring. Hierdoor was het als mijn eigen weekend loopjes zelf in de duinen, alleen waren er bordjes en linten met route. Mooie route, zeer afwisselend, paar keer slootje springen, fijne slingerpaden, het laatste stuk was zelfs van bouillonanterige allure vond ik. Halverwege haalde ik 3 mensen in, en op de laatste paar km voegde de langere afstanden zich bij ons parcours. 
In de einduitslag was ik 102 van 122, die andere 18 heb ik nooit gezien. 
Kan het een ander jaar eenieder die van trail houdt aanraden, de zelfde organisatie (mudsweattrails) doet eind oktober trouwens ook een trail bij Schoorl (10, 17 en 35km).

- Frank

Geen opmerkingen: