dinsdag 12 september 2017

Verslag training 12 september 2017 - Jeep

En ja hoor, daar stonden we vanavond toch maar weer liefst met z'n elven aan de start bij de Halve Bol. Zeker als je weet dat een aantal getrouwen verhinderd was om mee te trainen, was er opnieuw een goede opkomst.  
Onze gastheer en gastvrouw voor vanavond Peter en Brigitte leidden ons eerst langs het enigszins glibberige jaagpad van de vaart richting parkeerplaats ING-terrein. 

Na enkele inleidende oefeningen onder leiding van Brigitte nam Peter het stokje over. Peter vertelde iets over Chi-running, voor mij in ieder geval iets onbekends en voor de meesten ook had ik de indruk. Het heeft vooral te maken met ontspannend lopen, heel leerzaam allemaal. Dat hebben we direct in praktijk gebracht door te proberen Chi-runnend naar het Beeld van de Verdwenen Boer te lopen. 
Na een paar opdrukoefeningen, die iets minder "Chi" voelden, was de opdracht twee rondjes rond de kerk, waarbij de tweede sneller moest. De één pakte dit wat serieuzer op dan de ander, maar dat mocht de pret niet drukken. 


Op het parkeerterrein bij de Volkstuinen kon het sprintvermogen worden getest door eerst naar de volgende lantaarnpaal te lopen, daarna naar de tweede, derde en tot slot de vierde. Vervolgens naar het viaduct waar drie keer het talud werd opgelopen. Een populaire bezigheid ook van anderen want het is soms filelopen aldaar. 
Tot slot richting oude park voor nog een rondje vijver om daarna terug te keren naar de Halve Bol/bruggetje ingang Westerpark. 

Ondanks het mooie weer viel op de terugweg de avondschemer al een beetje in. Nog even en de hardlooplampjes mogen weer aan, zo snel gaat het dan alweer.  Toch kan ook dat ons zonnige humeur niet bederven: we blijven Doorlopers. 
Bedankt Brigitte en Peter voor jullie gevarieerde training van vanavond! Anita en Evelyn zijn volgende week onze leidsters, dus opnieuw succes verzekerd!


Geen opmerkingen: